Information til sponsorer og presse

Om klubben

Esbjerg Fotoklub startede midt i 1970erne og har gennem tiden gennemgået en stor udvikling. Med et aktivt klubliv i et rigtigt godt miljø, er der er plads til alle – uanset kunnen og forudgående viden om fotografi. Den fælles interesse for det gode billede er det, der binder medlemmerne sammen – uden skelen til uddannelse, job, alder eller køn. Gennem en fast ugentlig mødeaften, fælles fototure og kursusaktiviteter har medlemmerne de bedste muligheder for at finde inspiration hos ligesindede, udvikle deres egen kunnen og arbejde indenfor deres individuelt valgte interesseområde. Faktisk dækker klubbens medlemmer alle genrer indenfor fotografi – fra reportage og fotojournalistik, ”street-photo”, action, landskab og natur, makrofotografi, portræt og stilleben, osv.

Mange af klubbens medlemmer har markeret sig både nationalt og internationalt ved konkurrencer og saloner og opnået fornemme placeringer og anerkendelser. Samtidig har klubbens anseelse ført til, at dens medlemmer lejlighedsvis fungerer som dommere i div. eksterne fotokonkurrencer, senest for den nationale norske fotokonkurrence i 2019. Derudover er klubben fast arrangør af den såkaldte ”Internationale Fotoudstilling”, hvor anerkendte internationale fotografer indbydes til at vise deres værker sammen med det bedste, som klubbens egne medlemmer kan præstere.

Klubben understøtter en række sociale- og fritidsaktiviteter i Esbjerg, bl.a. i Østerbyen, på Marbækdagen, Royal Run og Esbjerg Festuge, Sydvestjysk Sygehus m.m.

Klubben er hjemmehørende i Vesterhavsgade 57, 6700 Esbjerg, hvor faciliteterne rummer et stort mødelokale og et veludstyret atelier, foruden et arbejdsrum til montering af billeder. Klubben har installeret et IT-værksted til avanceret billedbehandling med venlig understøttelse af Hoffmannfonden.

logo_new
efk-brochure_foto_9

Esbjerg Fotoklub har brug for din støtte!

Esbjerg Fotoklub er en del af Esbjergs bredt funderede kulturliv med et  naturligt fokus på de kunstneriske aspekter af moderne fotografi. Klubbens ”flagskibsaktivitet” er den årligt tilbageværende internationale fotoudstilling, som giver medlemmerne lejlighed til at måle sig med store internationale fotografer. Klubben arbejder på at udbygge især denne aktivitet og gøre den mere omfattende for derigennem både at øge synligheden og at give byens borgere endnu bedre adgang til at stifte bekendtskab med og nyde det ypperste af nutidig fotokunst.

Den sociale dimension af klubbens virke udmønter sig på flere måder. Dels er klubben mødested for interesserede uanset baggrund, alder, køn eller nationalitet. Dels har klubben i de senere år arbejdet målrettet på at øge medlemsskabet blandt unge og yngre borgere. Endelig understøtter klubben flere især kommunale aktiviteter til fremme af et godt samliv i byen.

For at opretholde og udbygge alle disse aktiviteter har klubben lejlighedsvist og med taknemmelighed modtaget støtte fra private fonde. Du er velkommen til at kontakte klubben, hvis du ønsker at erfare mere om aktiviteterne eller understøtte specifikke initiativer.