Den 35. Internationale Fotoudstilling (2018)

Luis-Franke.Arbol-en-soledad-web
Esbjerg Fotoklub har nu gennem 34 år formået at udstille fotografi fra ind – og udland på Esbjerg Bibliotek. Det er vel næppe overgået af andre fotoklubber i Danmark?
Formålet med udstillingerne har været at præsentere kvalitets-fotografi fra både Danmark og udlandet og samtidig give medlemmer af Esbjerg Fotoklub mulighed for at udstille.
I år kan udstillingen ses fra 1. til 30. december i Phototek Esbjerg på Esbjerg Bibliotek.
Ferniseringen finder sted lørdag d. 1. december kl. 12.30, hvor afdelingschef Poul Høst Pedersen holder ferniseringstalen.  Alle interesserede er velkomne.
De inviterede udstillere er Sergio Castañeira, Spanien og Louis Franke fra Argentina. På grund af pladsmangel har vi desværre ikke haft mulighed for at invitere danske udenbys fotografer. Fra Esbjerg Fotoklub udstiller Carsten Barrett, Finn Guldborg, Poul Helt, Erik Holmgaard, Niels Linneberg, Claus Madsen, Kirstine Mærsk, Ib Corneliussen Nielsen, Ida Refsgaard, Ebbe Salomonsen, Lindsey Scaife og Troels Kragsig Thomsen.
Louis Franke fra Argentina har været meget aktiv på udstillingsfronten verden over og har modtaget utallige priser for sine fotografier. Han viser billeder fra Patagonien, det sydligste område af Argentina.
Sergio Castañeira siger om sine billeder, at han i løbet af 2 år boede i en forstad til Sevilla og hver dag gik over en form for bygrænse til sit arbejdssted, der var beliggende i centrum af byen; den del, der vises på turistkortet over byen. Denne uformelle bygrænse var delt af en vej og en flod. Der var en form for barriere mellem turisternes Sevilla og forstaden.
Han fotograferede gennem to år på sin tur fra forstaden til centrum på en intuitiv måde. Billederne danner et puslespil, som er en del af en by i en anden by, en by langt fra turistkortet, kaldet Ciudad Sur.
Luis Franke: Arbol en soledad