Den 36. Internationale Fotoudstilling (2019)

DI2019_Poster

Esbjerg Fotoklub har gennem mere end 35 år formået at udstille fotografi fra ind- og udland i et tæt samarbejde med Fototeket på Esbjerg Bibliotek. Udstillingen, som bærer navnet ”Den Internationale” er i sit omfang et unikt initiativ i den danske fotografi-verden. Formålet er at præsentere kontemporær fotografi på højt kunstnerisk niveau fra både Danmark og udlandet og samtidig – i en censureret udstilling – at give medlemmer af Esbjerg Fotoklub en mulighed for at måle sig med de internationale udstillere.

Vor ambition er at give Esbjergs befolkning adgang til noget af det ypperste, moderne fotografi har at byde på i den erkendelse, at fotografiske billeder indtager en central rolle som formidler af begivenheder, indtryk, følelser og stemninger i et samfund, der mere og mere benytter sig af visuelle kommunikationsmidler.

I den forbindelse er vi stolte af at have vundet Rui Palha (Portugal), Martin Szekeresh (USA/Belgien) og Adam Gibbs (Canada), prisvindende internationale fotografer, for den kommende udstilling.

Fra Esbjerg Fotoklub udstiller Carsten Barrett, Juli Behrendt Bexkens, Kurt Christensen, Steen Christensen, Bente Eckert, Mads-Peter Glass, Finn Guldborg, Finn S. Hansen, Poul Helt, Erik Holmgaard, Niels Linneberg, Claus Madsen, Ib Corneliussen Nielsen, Ida Refsgaard, Carina Kryger Rønberg, Ebbe Salomonsen og Troels Kragsig Thomsen.

Alt i alt vises mere end 80 fotografiske værker på udstillingen, som kan ses i Phototeket på Esbjerg Hovedbibliotek fra d. 3. Januar 2020 til d. 17. Februar 2020.