Nyt fra klubben:

Nyt fra klubben:

Streetfotograf Daniel Hoffmann

foto_Niels_linneberg_20181002-200851-_XT19493

Forleden klubaften havde vi besøg af streetfotograf Daniel Hoffmann fra Viborg.

Daniel har dyrket street-genren i en lang årrække, og han gennemgik et udvalg af hans streetfotos i løbet af aftenen. Han har en tommelfingerregel, der siger, at for hvert brugbart foto han får til samlingen har han taget ca 150 fotos, der bliver kasseret. Det var spændende at høre hans tanker om, hvorfor de enkelte billeder er blevet udvalgt.

I løbet af aftenen blev der også talt om teknikken i streetfotografering, hvordan man bliver “usynlig” i gadebilledet og hvordan man får det bedste ud af de situationer man møder på gaden.

Daniel har skrevet flere e-bøger om streetfotografering. De er gode at få inspiration af, og kan hentes gratis på hans hjemmeside Streetphotography.dk

Årets Festugebillede 2017

foto_Niels_linneberg_20180515-184305-_XT11975

Bedre sent end aldrig var nok kodeordet, da Annette Posselt, eventmanager i Esbjerg Festuge gæstede klubben for at afsløre vinderen af Årets Festugebillede 2017.

Vinderbilledet er fundet af en lille komite bestående af fotograf Tue Fyhring Sørensen, Reklamebureauet Kobe Lab og Annette Posselt.

Der var stor ros til de indkomne billeder fra Festugen, og vinderen af Årets Festugebillede blev suverænt Carsten Barrett, der ikke alene fik en 1. plads, men også både en anden og tredjeplads.


	foto_Esbjerg_Fotoklub__IMG_350-2


Foto: Carsten Barrett

Fernisering på Royal Run udstillling


	JDM_6136 kopi


Foto: Jens Dixen Mejdahl

Mandag d. 30 april blev Esbjerg Fotoklubs udstilling “Royal Run åbnet på Esbjerg Bibliotek.

21 mænd fra “Den Royale Træningsklub” har i den seneste tid trænet sig op til deltagelse i Royal Run, og det er løbende blevet dokumenteret af medlemmer af fotoklubben.

Udstillingen blev åbnet af Poul Svendborg Sørensen fra Mænds Mødesteder og Poul Helt, formand for Esbjerg Fotoklub.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid til og med 8. juni.

TVSyd har fulgt projektet, og har lavet følgende indslag om ferniseringen:


	JDM_6124 kopi


Foto: Jens Dixen Mejdahl

	JDM_6121 kopi


Foto: Jens Dixen Mejdahl

	royal-run-1-foto-erik-holmgaard-f7a673413c84c0c8630198f19a67f8acb68b8bd7


Foto: Erik Holmgaard

	royal-run-2-foto-erik-holmgaard-a056b046fa6bf56c90d08d1b481a0a986260bc24


Foto: Erik Holmgaard

	royal-run-3-foto-erik-holmgaard-59ed44a9a62bf3967ffd5ff7b5d0b60a0b43769c


Foto: Erik Holmgaard

TVSyd: Esbjerg Fotoklub dokumenterer Royal Run 2018

Som en del af fejringen af Kronprinsens fødselsdag afholdes d. 21. maj 2018 (2. pinsedag) arrangementet Royal Run i de fem største byer i Danmark.

Esbjerg er en af de deltagende byer, og her forbereder en gruppe løbere sig i denne tid til løbet med Kronprinsen.

Esbjerg Fotoklub har fået muligheden for at portrættere de deltagende løbere, og dette vil senere blive til en udstilling på Esbjerg Museum.

TVSyd var forbi i sidste uge:

Jyske 2018


	Erik Holmgaard: Young love. sølvmedalje Jyske 2018


Erik Holmgaard: Young love. Tildelt sølvmedalje

Esbjerg Fotoklub var fint repræsenteret på Jyske 2018, der blev afholdt denne weekend. Sammenlagt blev det til 24 antagelser i de forskellige kategorier, heraf fik Ib Corneliussen Nielsen et dommerdiplom og Erik Holmgaard en sølvmedalje.
Foruden Ib og Erik fik følgende medlemmer antaget billeder: Erik Andersen, Ida Refsgaard, Poul Helt, Carsten Barrett, Carina Rønberg, Steen Christensen, Finn Guldborg-Pedersen, Thorben Vagner og Niels Linneberg.

Dagen blev indledt med dommergennemgang af de bedst placerede billeder. Arrangørerne havde ikke helt koordineret og forberedt billedfremvisningen til dommergennemgangen, men vi fik dog kommentarer til de bedst placerede billeder.

Efter sandwich-frokost, bød dagen på tre interessante foredrag.

Claus Carlsen, formand i Downstairs, indledte med at fortælle om sit fotovirke gennem mange år. Vi så mange eksempler på hans ”produktion” og meget interessant var det at se hans eksempler på før/efter redigering.

Bent Riis, fotokunstner, fortalte meget levende og humoristisk om sine projekter og om et billedsyn, der både kunne åbne for kontakt mellem mennesker og for helt nye vinkler på, hvad fotografi kan.

Mads Peter Iversen, sluttede med at vise sine meget smukke landskabsfotografier fra Færøerne og Island.

En del af billederne er optaget med drone, som giver et helt nyt perspektiv på landskabet. Se hans blilleder her: http://www.mpiphoto.dk/ , på Youtube og på Instagram.

I dagens løb havde de fremmødte mulighed for at skildre bygningens arkitektur og deltage i en lille konkurrence med præmie fra Iversen Papir. Troels nåede en 2. plads – flot.

Næste år mødes vi i Silkeborg.

Temaaften – Bevægelse


	fodgaengere-i-natten-1e21035c6a86e52648f01fc324e142abd48bdddf


Erik Holmgaard: Fodgængere i natten

Som et nyt tiltag på klubaftener afholdes i denne sæson to temaaftener, hvor medlemmer kan komme med deres bud på et givent tema.

Det første tema i denne sæson var “Bevægelse”, og på sidste klubaften blev de forskellige bud på temaet vist og diskuteret.

Det blev en rigtig god aften med megen snak om billederne. F. eks. om hvad  bevægelse er, om det var et billede fanget i bevægelse, eller om det var en bevægelse man ville fastfryse så baggrunden blev uskarpt.

Mange gode forslag blev vist og diskuteret til fælles inspiration.